Geschiedenis

'Sinds het ontstaan van het Livarvarken in 1999, heeft het varken altijd in het teken gestaan van een onderscheidende smaak en vleeskwaliteit. Dit in combinatie met een kleinschalige- en liefdevolle vorm van dierhouderij, onder toeziend oog van de monniken op Abdij Lilbosch, die rekening houdt met het natuurlijke gedrag en leefomgeving van het varken. Deze manier van varkenshouden uit zich in de hoogste mate van dierenwelzijn en het drie sterren beter leven keurmerk van de dierenbescherming.

De combinatie van granen, kruising van bijzondere rassen en het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livarvlees tot een uniek product. Het vlees is rijper en doorregen met vet, dé smaakdrager van vlees. Daarbij heeft het vlees heeft bij bereiding nauwelijks gewichtsverlies. Livarvlees is ambachtelijk, eerlijk en lekker!

Livar klooster

Geselecteerd Specialist met Krul

Wij behoren tot een klein en streng geselecteerd gezelschap van vakmensen dat ‘Livar Geselecteerd Specialist’ is. En daar zijn we trots op! Livarvlees is niet overal verkrijgbaar. Om een breed assortiment van het bijzondere varkensvlees te mogen aanbieden dienen specialisten een uitgebreid programma te volgen waarna wij voldoende kennis hebben van het Livar varken, haar leefwijze en haar rijke historie. Bovendien moet de specialist alles weten van het op ambachtelijke wijze verwerken van het vlees tot kwalitatieve en mooie producten.

In 2021 hebben wij na een strenge certificering het predicaat ‘Met Krul’ mogen ontvangen. Livar Geselecteerd Specialisten die 100% Livar varkensvlees in het assortiment aanbieden hebben de mogelijkheid om zich te laten certificeren tot ‘Livar geselecteerd specialist Met Krul’. Dit unieke predicaat ontvangen de vakmensen wanneer ze door de strenge certificering door Kiwa VERIN, een onafhankelijke certificerende instantie, heen zijn gekomen. Het predicaat ‘Met Krul’ waarborgt de kwaliteit en herkomst van het varkensvlees dat de specialist aanbiedt. Dit resulteert in nóg meer zekerheid voor de consument én onderscheidend vermogen voor ons als specialist.

Logo geselecteerd specialist met krul

Waarom Livar?

  • De dieren worden grootgebracht op kleinschalige boerderijen met andere rassen, ander voer, gelukkige varkens en gelukkige boeren.
  • Het Livarvarken wordt met liefde gehoed en verzorgd in samenwerking met de monniken op Abdij Lilbosch in Echt.
  • Het Livarvlees onderscheidt zich qua smaak sterk van andere soorten varkensvlees. Het vlees is rijper en doorregen met vet,  dé smaakdrager van vlees.
  • Het vlees is lang houdbaar en heeft bij bereiding nauwelijks gewichtsverlies.
  • Het welzijn van de dieren is voor Livar heel belangrijk. Niet alleen omdat dat goed is voor het dier maar ook omdat dit de vleeskwaliteit ten goede komt.
  • Livar is een kleinschalig en ambachtelijk bedrijf. De varkens worden gehouden op kleinschalige boerderijen verspreid door Limburg.
  • Om het hele varken te verwaarden werkt Livar altijd samen met alleen de beste ambachtelijke bedrijven.
Livar boeren

Ontdek de wereld van Livar

Meer informatie?

Vraag naar ons Livar assortiment en proef het verschil. Bezoek ook de website van Livar voor meer informatie.'

Drent, Keurslagerij

Het Haagje 36
7906AA Hoogeveen
0528262683
0528232945

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 15:00
zondag Gesloten